Huis verkopen met verlies

Huis verkopen met restschuld – Huis verkopen met verlies

Als je meer hypotheekschuld hebt dat dat je huis waard is, dan staat je huis onder water. Dit is iets wat tegenwoordig vaker voorkomt, meer dan 800.000 huishoudens hebben dit probleem. Er komen gelukkig steeds meer mogelijkheden om min of meer tot een oplossing te komen.

De gemiddelde restschuld bedraagt momenteel ca. € 35.000,-.

Je huis verkopen met verlies geeft een aantal uitdagingen:
Ten eerste moet je met je bank regelen wat er gebeurt als je je huis gaat verkopen met verlies.
Ten tweede wil je een goedkope makelaar, omdat de courtage ook van de opbrengst af gaat en zo je restschuld nog groter wordt.

Het beste kun je als je dit weet, vooraf contact opnemen met je hypotheekbank, je hypotheekadviseur of je geldverstrekker. Doe je dit niet, dan heb je kans dat de hypotheek niet van je huis kan worden afgehaald (hypotheek royement) en dan kun je je huis niet aan de koper leveren.

Restschuld aftrekbaar

Gelukkig is de rente van je woning restschuld aftrekbaar. Dat mag gedurende 15 jaar.
Alleen bij restschulden die zijn ontstaan of nog ontstaan tussen 29 oktober 2012 en 31 oktober 2017 geldt deze aftrekbaarheid voorlopig.

Wil je dus profiteren van het belastingvoordeel en je kunt het financieel hebben, start dan op tijd zelf de verkoop van je huis.

Je huis verkopen doe je dan het beste bij een goedkope makelaar met zoveel mogelijk service.

Bij Digimakelaars verkoop je je huis zonder courtage vanaf € 525,-. Voor dat bedrag zet je je huis goedkoop op Funda en ben je aan het eind niets meer kwijt. Internetmakelaar en NVM makelaar is veilig en duidelijk.

Digimakelaars zorgt ook voor een ontbindende voorwaarde in je koopovereenkomst voor het geval het (nog) niet lukt met het regelen van de restschuld. Daarmee voorkom je een boete aan de koper als je niet kunt leveren.

De Vereniging eigen huis heeft in mei 2015 een overzicht gemaakt van de banken waar je iets kunt met je restschuld. Er is een verschil in behandeling van restschuld. Dit heeft te maken met je leningvorm.
Met NHG
Zonder NHG

Je kunt hier vinden hoe je als je je hypotheek onder NHG hebt afgesloten, soms je restschuld krijgt kwijtgescholden
Lees meer over NHG en restschuld

Huis onder water

Staat je huis onder water, heb je een restschuld of ga je je huis verkopen met verlies? Kijk dan eens op huisonderwater.eu Deze website helpt je verder.

Goedkoop je huis verkopen doe je vervolgens bij Digimakelaars.
Je mag natuurlijk ook altijd met ons even bellen met 088-0000400 of mailen voor meer informatie.