Je huis zelf verkopen zonder makelaar

MET OF ZONDER MAKELAAR JE HUIS VERKOPEN

Je huis verkopen is een leuke bezigheid en steeds meer mensen kiezen voor het huis zelf verkopen zonder makelaar.
De eerste gedachte is dat het veel geld scheelt, je huis goedkoop verkopen is het eerste verdiend.
Hieronder leggen we je in de veel gestelde vragen uit waarom een beetje hulp van een makelaar je helpt om de verkoop toch professioneel aan te pakken, zodat je serieus wordt genomen door de potentiële koper en je veilig en wel je beoogde doel bereikt.

Voordelen zonder makelaar huis verkopen

Geld besparen
Je verkoopt zelf, dus je bespaart geld. Lage makelaarskosten is het doel. Soms wordt zelfs een gratis makelaar als reden genoemd. Makelaarskosten besparen, omdat de standaardmakelaar duur is.
Flexibiliteit
Je kunt op meer tijdstippen de bezichtigingen verzorgen, je weet zelf het meest over je huis, de plek en de buren en je bent zelf het meest enthousiast over je woning.

Nadelen van je huis zelf verkopen

Niet op Funda of onderaan op Funda.
Je mist vrijwel alle woningzoekers. Iedereen zoekt als eerste en als laatste op Funda. Via een NVM makelaar je huis verkopen geeft je een prominente positie op Funda.
Geen ervaring in onderhandelingen
Je verliest geld als je niet thuis bent in onderhandelen. Zeker als er een aankoopmakelaar langs komt die het klappen van de zweep wel kent. Dan hebben we het alleen nog over de prijs. Ook de voorwaarden kunnen zeer ongunstig uitpakken.
Onzekerheid
Een koopovereenkomst is juridisch sterk. Zodra er handtekeningen staan kom je er niet zomaar vanaf. Niet als koper, maar ook niet als verkoper. Is ergens niet goed over nagedacht, dan is een gemaakte afspraak niet of nauwelijks te wijzigen.

Met goedkope makelaar huis verkopen

Als je de voordelen van zelf verkopen wilt combineren met zekerheid, dan kies je voor online verkopen en neem je een NVM internetmakelaar. Met Digimakelaars ben je zelf zelf actief bij de verkoop én heb je de begeleiding en adviezen van een NVM makelaar, een hoge en uitgebreide plaatsing op Funda en lage makelaarskosten!