arrow_drop_up arrow_drop_down
13 januari 2019 

Rust in de tent? Dat is betrekkelijk

— Met gratis downloads —

Je zou het even denken als je het persbericht van onze makelaarsvereniging NVM leest.

Relatieve rust lijkt eraan te komen. In de grote steden zie je sinds enkele maanden dat er niet meer altijd overboden wordt en het lijkt alsof er weer wat meer mensen hun huis te koop gaan zetten, waardoor de keuze weer wat groter wordt.

————-

Klik hieronder voor je GRATIS DOWNLOADS over de woningmarktcijfers 4e kwartaal en het hele jaar 2018, landelijk en per gemeente

Gratis analyse van de woningmarktcijfers in jouw gemeente
Gratis analyse van de woningmarkt in Nederland met alle ins en outs van de Nederlandse Woningmarkt in het afgelopen jaar, zowel bestaande bouw als nieuwbouw
Gratis verkoopkans berekening voor huizen die lijken op jouw huis en die staan in jouw buurt

————–

Transacteprijzen woningen Q4 2018

De ontwikkelingen op de woningmarkt in 2018

Wij pleitten er al eerder voor dat het verstandig is om je huis alvast te koop te zetten zodra je verhuisplannen hebt. Daarmee maak je de keus voor iedereen groter en door die ruimte worden kopers relaxter en gaan prijzen minder hard omhoog. Voor iedereen beter. Bel ons als je er meer over wilt weten, bijvoorbeeld hoe je regelt dat je niet verkoopt als je zelf geen ander passend huis vindt.

Het afgelopen kwartaal is het aanbod voor het eerst sinds 4,5 jaar gestegen en wel met 5%! Dat belooft iets goeds voor het nieuwe jaar, want het afgelopen jaar is er in totaal 10% minder verkocht dan het jaar ervoor. En dat voor een prijs die gemiddeld ruim 10% hoger lag dan vorig jaar. Die komt nu op gemiddeld € 298.000,-, een record.

De woonconsument lijkt er genoeg van te hebben om iedere keer achter het net te vissen. Dus ons devies was en blijft: Begin bij jezelf, zet je huis erbij op de markt, geef kopers meer keus, die krijg je zelf dan ook.

Daarnaast zien we in sommige gebieden dat het grootste deel van de te koop staande woningen grote vrijstaande huizen zijn. Het zijn vaak huizen van senioren die gebouwd hebben in de 60-er en 70er jaren en die nu aan een appartement toe zijn. Het zijn ook veelal huizen die energie slurpen en die maar moeizaam aan de nieuwe duurzaamheidseisen kunnen worden aangepast.

Zelf bouwen

De politiek zal een oplossing moeten zoeken voor dit scheve aanbod, wij zien het vooral in herontwikkeling van grote percelen, of het opdelen van grotere huizen in kleinere wooneenheden. Senioren zouden dit ook zelf kunnen oppakken in zogenaamd CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). Kijk eens op https://iceb.nl/.

Digimakelaars.nl promoot meerder projecten in deze sfeer. Meer vrijheid in dit soort ontwikkelingen  is een uitdaging waar we de komende jaren nog veel over zullen horen. En dat nog naast de wens om de bouwcapaciteit flink op te schroeven.

Voor 2019 zal de daling in het aantal verkopen beperkt blijven tot max 5%, de prijsstijging vlakt ook wat af tot 4 a 7 %.
Aangezien huizen in stedelijke gebieden voor veel kopers te duur zijn verwachten we aan de randen van het land meer krapte door grotere belangstelling.

Wil je alles weten?

Kijk zelf wat er in jouw regio speelt en vraag je gemeenteoverzicht aan!

Wij helpen

Onze gratis downloads kunnen je helpen bij je keuze.

Wil je meer weten? Bellen naar 088-0000400 of mailen naar info@digimakelaars.nl mag altijd

De woningmarkt cijfers 4e kwartaal 2018

Aantal te koop staande woningen Q4 2018

3 Gratis downloads

  1. Wil je weten hoe het in jouw gemeente gaat met de woningmarkt?
    KLIK HIER en ontvang je gratis analyse van de woningmarktcijfers in jouw gemeente
  2. Interesse in hele rapport n.a.v. het NVM Persbericht over de Nederlandse Woningmarkt met alle mogelijke cijfers en statistieken?
    KLIK HIER en ontvang je gratis analyse van de woningmarkt in Nederland zowel bestaande bouw als nieuwbouw
  3. Maakt jouw huis kans op veel geïnteresseerden? Ontvang de gratis Vraagscan voor jouw huis: KLIK HIER
Over de schrijver
Theo Heus is oprichter - NVM makelaar bij digimakelaars.nl - de makelaar van Nederland - en hij weet precies wat er op de Nederlandse woningmarkt gebeurt. Digimakelaars.nl verkoopt en koopt woningen door heel Nederland sinds 2005. Theo blogt, vlogt en podcast over wonen en je eigen huis.
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies