Wat is courtage

Wat is courtage?

De meeste makelaars werken nog via het courtage systeem, dat wil zeggen, je betaalt een percentage van de verkoopprijs of de verkoopwaarde, ook wel de koopsom genoemd, van het huis als het wordt verkocht. Dat bedrag wordt courtage genoemd, of makelaarscourtage.

De courtage loopt bij een gemiddelde huizenprijs van € 260.000,- op tot meer dan € 4000,-.

Bij Digimakelaars.nl betaal je een vaste prijs, eenmalig, voor het pakket dat je hebt gekozen. Bij het Funda Verkoop Beste keuze pakket is dat bijvoorbeeld slechts € 925,- inclusief BTW.

Wij durven te zeggen dat je bij Digimakelaars.nl meer dan € 3000,- voordeel hebt!

geen courtasge makelaar

Wat doet een courtage makelaar voor het geld?

Veilig een huis verkopen doe je het beste met een professionele makelaar. De makelaar regelt alle moeilijke dingen voor je en heeft bouwkundige en juridische kennis. Een makelaar kan een waardebepaling doen en advies geven over de vraagprijs. Een juiste vraagprijs is van belang om aan de ene kant het huis niet uit de markt te prijzen en aan de andere kant ook niet te weinig te krijgen. Met de juiste vraagprijs heb je de meeste kans op veel potentiële huizenkopers.

Verder onderhandelt de makelaar met de mogelijke koper over alle belangrijke zaken zoals de prijs, overdrachtsdatum en voorwaarden. En als alles rond is stelt de makelaar ook de koopovereenkomst op.

Wil je weten wat Digimakelaars.nl allemaal doet voor slechts € 925,-?

Wat doet Digimakelaars.nl voor deze lage vaste courtage?

Digimakelaars.nl rekent bij het Funda Verkoop Beste Keuzepakket het lage makelaarstarief van € 925,- inclusief BTW. Er zijn 3 redenen waarom we zo goedkoop kunnen werken:

  1. we weten zeker dat we niet voor niets bij je thuis komen
  2. je doet een paar dingen zelf, zoals de verkooptekst schrijven en
  3. het rondleiden van de kijkers bij de bezichtigingen.

Dat zijn precies ook de leuke dingen om te doen. We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat huizen beter verkopen als de verkoper zelf de kijkers rondleidt. Je bent zelf veel enthousiaster dan een makelaar en je weet alles va je huis, de buren en de buurt!

Daarnaast kun je de bezichtigingen doen wanneer een kijker dat wil. Een makelaar doet ’s avonds of in het weekend echt geen bezichtigingen. Als je dat zelf wel doet vindt een kijker dat heel erg prettig!

En als laatste hebben wij onze werkprocessen zo geoptimaliseerd dat we veel sneller en efficiënter kunnen werken dan een traditionele makelaar.

Doordat we ons niet bezighouden met bezichtigingen en zaken daar omheen kunnen we ons veel meer bezig houden met waar we echt goed in zijn: Onderhandelen voor het beste resultaat.

Waarom je huis verkopen met Digimakelaars.nl?

  • omdat het leuk is om te doen
  • omdat je met één van de goedkoopste NVM makelaars van Nederland zaken doet waardoor NVM kwaliteit en veiligheid verzekerd is
  • omdat je alle aandacht krijgt die je verdient en
  • omdat je dan precies weet wat je makelaar voor je doet.

Wil je samen met Digimakelaars.nl verkopen?

 

Kijk HIER voor veel gestelde vragen